keskiviikko 6. tammikuuta 2016

kaiken karvaisia kuulumisia

Taas on kulunut ihan kamalan pitkä aika postaamatta tänne kanien kuulumisia, vaikka kerrottavaa olisi varmasti löytynyt. Olen ollut itse vain niin kamalan väsynyt koko syksyn ja alkutalven ajan, ettei mihinkään ylimääräiseen ole oikein riittänyt voimia. Kanien kanssa jaksaisin kyllä puuhata koko ajan, ja innostus pitkäkorvia kohtaan on tuottanut tulostakin niin, että muutamia asioita olen kanirintamalla saanut aikaiseksi. Tässä postauksessa ajattelinkin nyt kertoa mitä kaneille, ja vähän myös mitä itselleni, nykyään kuuluu!
IMG_1408
Poikaystävän luona asuu siis kaneista Luppa, Minni ja Töppönen. Kaikki kolme olivat asuneet pitkään erillään, koska Minni ja Luppa olivat tosiaan lakanneet tulemasta toimeen, ja Minni ei hyväksynyt Töppöstä uudeksi kaverikseen. Viime viikolla päätin kuitenkin heittää Lupan ja Töppösen yhteen tutustumaan toisiinsa (olin toivonut Minnin tulevan Töppösen kanssa paremmin toimeen ja yrittänyt yhdistää niitä, eikä siksi Luppaa oltu Töpsyn kaveriksi edes kokeiltu) ja lopputulos ei olisi voinut olla parempi. Luppa hyväksyi pienen nopeasti kaverikseen ja nyt kanit asustavat kaksistaan kylppärissä, kunnes pääsevät pian muuttamaan takaisin vanhaan huoneeseen. Huone vain sattuu olemaan Lupan reviiriä, joten Luppa ei viime kokeilulla antanut Töppösen liikkua huoneessa lähes ollenkaan vaan kävi heti komentamassa pienen kaverin pois alueeltaan. Kunhan siis Luppa unohtaa huoneen olevan reviiriään niin pääsee kaksikko sinne asumaan. Luppa on aina ollut kova puolustamaan omaa aluettaan, ja tuntuu käyvän välillä hirveän ilkeästi toisen kanin kimppuun, jos tämä hänen alueellaan. Muutenkaan Luppa ei ole luonteeltaan mikään maailman leppoisin kaveri, joten pelkäsin paljon pienemmän Töppösen satuttavan itsensä, jos Luppa yhtään kovempaa olisi alkanut pomottamaan. Mitään tälläistä ei kuitenkaan käynyt, vaan Luppa on vaikuttanut ihan tyytyväiseltä vähän hölmöön kanikaveriinsa. 
Koska kaksikko on asunut kylpyhuoneessa (on muuten ihanaa nähdä pitkästä aikaa kahden kanin köllöttävän pitkällään vierekkäin), on Minnillä ollut yksin koko huone käytössään. Minnihän on tällä hetkellä murrosikäinen, tempperamenttinen, pieni, mutta pippurinen hermeliini, joka on myös tullut todella tietoiseksi omasta reviiristään. Itseasiassa niin tietoiseksi, että huoneen jakaessaan, tuntui kanin hetkeksikään rauhoittuminen mahdottomalta, kun koko ajan piti olla häntä pystyssä ja nenä kiinni kehikon toisella puolella olevassa kaverissa. Nyt yksinään ollessaan kani on paljon rauhallisemman ja tyytyväisemmän oloinen (ja sisäsiisti mikä on tietenkin plussaa näin omistajan näkökulmasta!!). Kaikesta olenkin päätellyt, että tuo kani viihtyy varmasti paremmin yksin ainakin tuossa tämän hetkisessä iässä, ja myöhemmin se kannattaisi luultavasti leikata, jos muiden kanien kanssa haluaisi yhdessä asumaan saada. Tai sitten kanien tilan täytyisi olla todella iso, mikä ei vielä hetkeen ole mahdollista. Ennen kuin Luppa ja Töpsy muuttaa takaisin vanhaan huoneeseen, tuon Minnin luultavasti omaan kotiini, missä Vilikin on. Tietenkin kokonaan eri huoneisiin, kun poikasia nämä ei kokoeronsa vuoksi voi valitettavasti saada eikä niitä näille haluta !
IMG_1427
Sitten on tietenkin vielä tosiaan se Vili, joka innostui paljon, kun koko perhe oli joululomalla kotona niin, että kanikin sai yömyöhään asti juoksennella vapaana. Ne iloloikat ja spurtit ei heti mielestä unohdu! Vähän se alkoi sitten tietenkin osoittamaan mieltään, kun joutuikin häkkiin aikaisemmin illalla, ja muutaman kerran siitä oltiinkin jo tekemässä paistia (itse olin tietysti kanin puolella - muu perhe ei niinkään sen melutessa häkissään niin ettei kukaan saanut nukuttua..). Kerran käytiin myös nopeasti ulkona, kun lunta oli hiukan satanut ja lämpötila oli kuitenkin edelleen plussan puolella. 
Tänään koitin opettaa viliä hyppimään esteitä ja elättelin toiveita, että kyllä siitä vielä estekani saadaan. Voi kuitenkin olla, että olen huono opettamaan tai sitten Viliä ei yksinkertaisesti kiinnosta (voi myös olla, että se on sen verran tyhmä ettei tajua..), mutta vielä en ole luovuttanut! Pet-näyttelyissäkin olisi kiva lähteä tuon kanssa käymään. Koko ajan myös pähkäilen, pitäisikö Vili viedä leikattavaksi, jolloin siitä saisi kaverin Minnille (ja ehkä jollekin uudellekin kanille, eihän kaneja voi olla liikaa, eihän?), mutta toisaalta olen aika varma, että haluan Vilille poikasia ennemmin tai myöhemmin. On selvää, että jokin päivä haluan alkaa kaneja kasvattamaan, mutta mitä sitten; risteytyksiä, rexejä, leijonaharjaksia, kääpiöluppia vai mitä..? Ihania kanirotuja on aivan liikaa, risteytyksistä puhumattakaan !
IMG_1371
Kasvatussuunitelmista päästäänkin sitten muihin tulevaisuuden suunnitelmiin ja itseeni. Syksyllä kirjoitin siis biologian ja kemian tuloksilla L ja M eli niin, että tyytyväinen voi olla. Suunnitelmissa on aina ollut hakea eläinlääkäriksi opiskelemaan, minne on nyt myös mahdollisuus päästä, jos tulevatkin kirjoitukset sujuvat yhtä hyvin. Eläinlääkärinä oleminen ei kuitenkaan ole täysin se mitä haluan elämässäni tehdä, vaan todellinen, ehkä epärealistinen, mutta tavoittelemani unelma on jonain päivänä hankkia oma kotieläinpiha. Siihen mulla ei kuitenkaan välttämättä koskaan tule olemaan taloudellista mahdollisuutta, ja siksi olenkin koittanut miettiä, mihin suuntaan jatko-opintoni, jotta saisin hyväpalkkaisen työn ja mahdollisuuden toteuttaa tuon unelman. Diplomi-insinööriksi opiskeleminen on esimerkiksi tulojen takia houkutellut, mutta se ei tunnu sen vertaa omalta jutulta, että opiskelemaan ehkä kuitenkaan jaksaisin lähteä. Eläinkääketiede tosiaan kiinnostaisi, tieteenä nimenomaan, mutta käytännön työ ei sekään ehkä olisi ihan mun juttu. Tietämättömyys siitä minne lähden lukion jälkeen opiskelemaan, on kadottanut kaiken motivaation opiskeluun, sillä se ei tunnu johtavan mihinkään. Pidensin lukiota jo puolella vuodella, eli valmistun ensi talvena, ja saan näin ollen lisää aikaa miettiä mitä haluan. Ongelma kyllä tosin on siinä, että tiedän mitä haluan, en vain voi saada sitä heti. Eläinlääkärin opeista olisi kyllä kotieläinpihan omistajana sen verran hyötyä, että se taitaa kuitenkin olla se miksi koitan loppujen lopuksi valmistua. 
Lähempänä tulevaisuudessa on kuitenkin tapahtumassa jotain kivaa, sillä tarkoituksena olisi kesän aikana muuttaa poikaystävän kanssa yhteen. Se tarkoittaisi myös siis kaneille enemmän tilaa, ja kaikki kanit olisivat viimein saman katon alla! Tästä oon ihan kamalan innoissani enkä malttaisi millään odottaa puolta vuotta, mutta eiköhän se kesä pian sieltä taas tule :-)

Joitain juttuja jätin tästä vielä pois, sillä ajattelin, että kirjoittelun sijaan voisin tehdä videoita, joissa höpöttelisin ja kanit näkyisivät kuvien jähmettyneiden otuksien sijaan ihan liikkuvina :-D Mitä mieltä tästä ideasta ?

1 kommentti:

  1. Pidän blogin ulkoasusta todella paljon!
    Käythän kurkkaamassa?
    http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/

    VastaaPoista